Zhineng Taiji

Dr. Pang Ming creëerde een serie oefeningen in het jaar 2000. Deze serie bestaat o.a. uit Taiji Ball 1, Straight Legs Sitting Relaxation Method en PMT. De serie is nu algemeen bekend onder de naam Zhineng Taiji. Deze oefeningen zijn erg efficiënt en richten zich op het verdiepen van alle andere oefeningen in de Zhineng Qigong en verhogen uiteindelijk het resultaat van alle oefeningen. Vanaf 2005 beoefen ik de oefening “Straight Legs Sitting” waardoor al snel alle rugklachten zijn verdwenen en uiteindelijk mijn hele rug soepel is geworden.

In april 2012 heb ik de andere Zhineng Taiji oefeningen geleerd van leraar Ooi Kean Hin, in Penang (Maleisië). Daarna ben ik intensief bezig geweest om me deze oefeningen helemaal eigen te maken; ik ben erg onder de indruk van wat dit heeft gedaan voor mijn lichaam. In september 2012 ben ik begonnen met het les geven in deze oefeningen en al snel kwamen er veel positieve geluiden van de cursisten over de effecten ervan. Deze oefeningen komen in mijn lessen terug en ik geef speciale workshops hiervoor.

De Taji Ball oefeningen zijn zeer efficiënt, eenvoudig uitvoerbaar, veilig. De kern van de oefeningen is dat je lichaam ontspant terwijl je bewust aandachtig blijft. Bij het uitvoeren van de oefeningen gebruik je je geest en niet je kracht. De oefeningen hebben een diepte werking die door te voelen is in alle andere oefeningen van de Zhineng Qigong. 

Zhineng Taiji is gebaseerd op de Hunyuan holistische theorie van Zhineng Qigong. Om deze goed te kunnen begrijpen kun je de boeken ‘Zhineng Qigong, the science, theory and practice’ of ‘Zhineng Qigong Questions & Answers’ van Ooi Kean Hin lezen.

Heb je vragen over Zhineng Taiji? Vul dan het contactformulier in.