Link: https://chineng.nl/

In 2003 ben ik begonnen met mijn opleiding bij het Chi Neng Instituut bij Patricia van Walstijn. In 2013 t/m 2015 heb ik mee gewerkt in haar team.

Link: http://www.chilel.com/

De eerste workshops die ik gevolgd heb van een Chinese leraar waren van leraar Luke Chan in 2003 t/m 2005. Nog steeds geeft hij les in China. Je kunt hem volgen op Facebook.

Links: https://qigongzhineng.wordpress.com/  en https://autismadhdhelp.com/

In 2005 heb ik mijn eerste workshop bij leraar Ooi Kean Hin gevolgd. Vanaf dat jaar heb ik al zijn workshops gevolgd in Nederland en uiteindelijk de opleiding van “Holistic Clinical Therapy” gedaan en afgerond in Maleisië. Als hij naar Europa komt kun je op mijn website en Facebook zien wanneer en waar de workshop wordt gegeven. Zijn boeken zijn direkte vertalingen van het werk van dr. Pang Ming. De boeken zijn in het Engels geschreven en kun je bestellen bij het Chi Neng Instituut. 

Link: https://www.youtube.com/watch?v=E1YutYmglUo&feature=youtu.be

In 2006 kwam leraar Li Hongshi naar Nederland. Ook heb ik veel van zijn workshops gevolgd, die veel verdieping geven. Hij heeft een mooi boek geschreven wat vertaald is in het Nederlands. Dit boek kun je bestellen bij het Chineng Instituut. Voor een mooie uitleg over het hart van Zhineng Qigong verteld hij in het bovenstaand filmpje.    

Link: http://www.qigongzn.com/about.asp?scid=115

Leraar Zhu Conghua ontmoette ik in 2014 in Nederland in een workshop. Hij heeft zijn eigen centrum in China en komt regelmatig naar Europa. In  2015 heb ik met succes een aantal workshops voor hem georganiseerd.. Online heb ik lessen  bij hem gevolgd. Hij heeft zijn eigen centrum in China.

Link: http://www.aqua-aura.nl

Bij Anita de Groot heb ik Reiki-1en 2 gevolgd in 2002 en 2003. Zij is al jarenlang een bekwaam Nei-therapeute.

Link: http://www.williamyang.nl/

Het verdiepingsjaar wat ik gevolgd heb in 2011 bij William Yang en hoe hij zachte helende oefeningen aanreikt voor mensen met of na de ziekte met kanker heeft mij veel gebracht. Zijn oefeningen gebruik ik, als het nodig is, als ontspannings-oefeningen in de lessen.

In de loop der jaren van 2003 t/m nu heb ik o.a. Workshops gevold bij leraar Yuantong Liu, Zou Ping, Jianshe Liu, en lerares Ping Dietrich Shi.

Link: http://kidstomove.com/

Samen met Christiane Bahr geef ik workshops voor o.a. Kinderen en/of ouders. Ook deze workshops zet ik op mijn site of facebook. Je kunt ons ook volgen op Facebook onder Kids-to-move.