FAQ Zhineng Qigong

A: Zhineng Qigong is voor iedereen die aan zijn of haar gezondheid en vitaliteit wil werken en zijn of haar leven meer in balans wil brengen.

A: Makkelijk zittende kleding is voldoende, met warme sokken en/of sloffen.

A: Lenig zijn is niet nodig. Door de beweging worden delen van je lichaam gemasseerd, waardoor je vanzelf merkt dat je soepeler wordt.

A: Veel oefeningen kunnen zittend en met aanpassing soms liggend gedaan worden.

A: Zhineng Qigong kan zeker ondersteunend werken bij het herstellen van veel klachten en/of problemen. Het versterkt je geest, je lichaam en je energieniveau. Je kunt mee doen in een groep of juist één of meer privé-lessen nemen en dan heel gericht met oefeningen aan de slag gaan die op dat moment het beste bij jou passen.  Je kunt ook eerst vrijblijvend vragen wat mogelijk is. Voor meer informatie kun je alvast kijken bij 1op1.

Een filmpje van dr. Pang Ming die een onderdeel van Taiji Ball uitlegt.

Dit filmpje laat een aantal bewegingen zien van Zhineng Qigong.

A: Wanneer je dit formulier invult, neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om je vraag te beantwoorden.

A: Zhineng Qigong is de Chinese bewegingsleer die is ontwikkeld door Dr. Pang Ming. De naam van deze bewegingsleer is niet beschermd, iedereen kan zich dus Zhineng instructor noemen. Iedereen kan ook zijn eigen invulling aan de bewegingsleer geven.

Toen Patricia van Walstijn na haar kennismaking met Dr. Pang Ming in China besloot deze leer naar Europa te brengen, deed zij dat onder de naam Chi Neng Qigong. Deze in Europa beschermde naam staat voor de bewegingsleer zoals deze door Dr. Pang Ming is ontwikkeld en onderwezen.

Het Chi Neng Instituut blijft zo dicht mogelijk bij de zuivere leer en doet er alles aan om de kwaliteit hoog te houden. Ze werken hiervoor nauw samen met Teacher Li Hongshi. Teacher Li stond tien jaar aan het hoofd van de ‘Teachers training division’ in het Huaxia Zhineng Centre. In die functie was hij destijds verantwoordelijk voor de training van alle Zhineng instructors. Daarnaast was hij verantwoordelijk voor het ‘Recovery Centre’ en was hij manager van het centrum. Op deze manier is gewaarborgd dat het Chi Neng Instituut staat voor Zhineng Qigong zoals dit destijds in het centrum van Dr. Pang Ming werd onderwezen.