Informatie-therapie

De grondlegger van Informatie-therapie is Ooi Kean Hin. Hij bestudeerde o.a. het quantum twee-spletenexperiment en het onderzoek van professor Sano en zijn team aan de Universiteit in Japan, waarbij ze informatie in energie omzetten. Hierover kun je meer lezen in dit artikel. De visuele uitleg/demonstratie van het tweespleten-experiment kun je hier bekijken. ​Met al zijn kennis op dit gebied in combinatie met zijn jarenlange ervaring met Zhineng Qigong heeft hij de Informatie-therapie ontwikkeld. ​ Informatie-therapie is therapie gebaseerd op audio-playback van opgenomen informatie. ​ Om Informatietherapie goed uit te leggen en samen te kijken of dit de juiste weg is voor het kind, heb ik met de ouders eerst persoonlijk contact.

Ik werk mee in het team van Ooi Kean Hin. We werken nauw samen en kijken hoe hulp te bieden aan alle individuele wensen die spelen bij het kind. Dit om het kind zoveel mogelijk weer in een gezonde balans te krijgen, waarbij het volledig potentieel die in het kind ligt, tot bloei te laten komen. Bij ieder kind liggen andere uitdagingen, ontwikkelingen en mogelijkheden. ​

Voor wie is ​I​nformatie-therapie bedoeld
Voor ​kinderen tot 14 jaar met:

  • onverklaarbaar gedrag;
  • autism/adhd;
  • diverse problemen.

Het is mogelijk om eens naar een andere benadering te gaan kijken… Onze ervaring leert dat je kind misschien hulp nodig heeft: omdat er een fysiek probleem in het lichaam is, of omdat het lichaam energetisch uit balans is. ​ Onze specialiteit is om in te voelen en te kijken wat er hindert bij het kind om zich volledig in zijn eigen balans te ontwikkelen, dit evalueren we met de ouders. Daarna wordt er overlegt wat de juiste aanpak is om het kind te helpen.

Wat is het doel van ​I​nformatie-therapie?
Om het kind weer in een eigen natuurlijke balans te brengen, waardoor hij of zij zich vrij voelt van belemmeringen en zich sterk voelt in eigen denken en handelen. We zijn in 2016 begonnen en hebben o.a. al meer dan 50 kinderen met succes behandeld, daarnaast zijn we aan het kijken hoe I-therapie bij mensen met Alzheimer ingezet kan worden. ​Wil je meer weten waarmee I-therapie geholpen heeft bij kinderen, dan kun je dat lezen op deze website​.

“De mens is geneigd te ontkennen al wat hem onbegrijpelijk is​” ​(Blaise Pascal)​.

Aanmelden en vragen over Informatie-therapie gaan via het contactformulier. ​

Regelmatig organiseer ik met Christiane Bahr workshops voor kinderen en/of ouders, meer informatie hierover kun je vinden op: www.kidstomove.com​. Deze workshops staan los van de I-therapie.